Топ грешки в ремонта на кухнята

Домакините са свикнали да прекарват много време в кухнята , така че е много важно тази стая да е просторна и уютна. Тогава готвенето ще е удобно, а уютът на ниво. Наред с това, много често по време на ремонт хората допускат много досадни грешки.

Днес ще ви разкажем, за най-често срещаните недостатъци, които са възможни по време подреждането на кухненското пространство. Както и как те могат да бъдат фиксирани или избягвани. Ако междувременно ви трябват услуги на фирми, Бек Али Барут предлага услуги „Кърти чисти извозва Пловдив“.

Грешки по време на ремонта на кухнята

Нерационално подреждане на работните зони в кухнята. Препоръчваме печката, работната маса и мивката да са на максимално разстояние един метър един от друг и за предпочитане на една и съща линия.

Работно пространство

Неправилното използване на работното пространство. Например в кухнята често се поставя голяма маса, която заема много място.

Използването на големи шкафове с изпъкнали дръжки и люлеещи се врати, също често отнема много свободно пространство в стаята.

Голям брой ненужни прегради и отсъствието на абсорбатор за въздуха са често срещана грешка в оформлението на кухните. В резултат на това се лишавате от свободно пространство, а миризмата на храна по време на готвене остава в стаята.

Липсата на необходимия брой търговски обекти е друг проблем, тъй като оборудването трябва да бъде подредено в зависимост от местоположението на търговските обекти, а това невинаги е удобно.

Използването на панели и плочки в декорация на стени. Такива материали заемат повече място, а също така е по-трудно да ги измиете от мазнини и мръсотия.

Препоръки за ремонт на кухня

Най-добре е да изберете вграденото оборудване. Това ще помогне да се сведе до минимум работното пространство в кухнята.

Вградени уреди

Изберете плитки шкафове или отворени рафтове и парапетни системи. Такива могат да се използват за съхраняване на неща.

Не щадете пари за качествена качулка, за да не мирише на храна в стаята.

Аспиратор

Ако е възможно, разрушете ненужните прегради, за да направите повече място.

За декорация на стени най-добре изберете тапетите с боя и миещи се са подходящи в областта на работната зона препоръчваме да направите кухненска престилка.

За пода използвайте материал, който ще издържи на температурни крайности и влага, а също така лесно ще се измият. Такива може да са например линолеум или не плъзгащи се плочки.

Опитайте да замените масата за хранене със сгъваем плот за маса или бар.

Използвайте перваза на прозореца, за да поставите някои от нещата в кухнята.

Вместо завеси и масивни пердета, поставете ролетни щори, които са прикрепени директно към прозореца, не заемат много място, но се справят с основната си функция перфектно.

По време на ремонта на кухнята изберете светли нюанси, това ще даде на помещението повече обем. Не забравяйте значението на осветлението на кухнята, например може да добавите допълнително осветление над работната зона. Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да избегнете глупави грешки при ремонта и да оптимизирате кухненското пространство правилно. Успех!