workout muscle

Роля на протеина в спортните постижения

Изискванията по отношение на протеиновите за атлетични популации били обект на много научни дискусии. Едва наскоро е представена в пълна сила, мощ и издръжливост ролята на протеина за спортистите. Оказва се, че спортистите се нуждаят от по-голяма консумация на протеини фитмакс, отколкото населението като цяло. В допълнение, високо протеиновите диети, също са станали доста популярни сред общото население, като част от многото програми за намаляване на теглото. Въпреки широкото разпространение на високо протеинови диети и заседналият начин на живот, достъпно за вида на протеин информацията била ограничена. Целта на тази статия е да изследва и анализира основните фактори, отговорни за изготвянето на подходящи възможности за избор на вида на протеин:

  • Роля на протеин

Протеините образуват от аминокиселини. Те служат като структурен компонент на мускулите и тъкани в организма и се използват за хормони, ензими и хемоглобин. Протеините са източник на енергия и се синтезирани от тялото. Те трябва да се консумира във всяка диета. Липсата на някоя от тези аминокиселини ще компрометира способността на тъканите да растат, да се поправят или да се запазят. Затова на помощ идват и някои hranitelni dobavki.

  • Протеин и спортните постижения

Основната роля на хранителни протеини е за използване в различни анаболни процеси на тялото. В резултат на това много спортисти и треньори са убедени, че обучението с висок интензитет създава по-голямо изискване протеин. Това произтича от схващането, че ако повече аминокиселини или протеин са достъпни за упражняване на мускулите и ще засили синтеза на протеини.

Research подкрепя тази хипотеза. В рамките на четири седмичен прием на протеини (3.3 спрямо 1.3 грама · кг -1 · ден -1) в силова тренировка са наблюдавани значително по-големи печалби и при синтез на протеини и на телесната маса в групата на пациентите с най-голям прием на протеини (Fern et Al., 1991). По същия начин, от други проучвания, изследващи якостни обучени лица, по-високи протеинови прием като цяло са показали, че имат положителен ефект върху синтеза на мускулния протеин и спечелването на обем мускулна маса.

По същия начин, за да се предотврати значително загубата на мускулна тъкан издръжливостта на спортиста изисква по-голяма консумация протеин. Въпреки че целта за издръжливост у спортисти, не е задължително да увеличи силата и размера на мускулите, загубата на тъкан може да има значителен неблагоприятен ефект върху издръжливостта. Следователно, тези спортисти трябва да поддържат мускулна маса и да си осигурят задоволително изпълнение. Няколко проучвания са установили, че приемът на протеин за издръжливост трябва да бъде между 1,2 – 1,4 грама · кг -1 ден · -1 да се гарантира положителен азотен баланс. Доказателството е ясно, че спортистите се ползват от повишен прием на протеини. В центъра на вниманието след това остава въпросът какъв вид протеин, за да вземат. Добра алтернатива за вечерен прием е Good Night.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *