Полезни съвети от Камион.БГ

Търсите добър съвет за всеки ден, тогава тук може да намерите най-добрите решения.

Отлична селекция от няколко готини и съвети за всеки наш делничен ден, които определено ще намерите за полезни. Ние от kamion.bg ви съветвам, да имате предвид, защото такива неща трябва да се знаят.

Почистване на ракита

Много летни жители могат да се похвалят с плетени мебели, но само малцина знаят как да почистят. Ето защо, ние се заехме да ви представим ефективен начин за почистване на тези мебели. Необходимо е да се подготви сешоар и твърда четка.

Последното спомагателно оборудване и е необходимо за изместване на прах, докато сешоарът е необходимо за издухване на прах (за тази цел може да използвате такава импровизирана кутия за спрей), която се намират, между завоите на лозата. Ако няма сешоар, тогава той може да бъде заменен с прахосмукачка. За да придадете блясък на мебелите, са необходими лак и вълнен парцал. Движенията по време на избърсване са кръгови.

Тук може да видите и за: Почистване на дворно място в София 088 700 4000.

Не забравяйте, че слънцето влияе отрицателно, върху външния вид на такива мебели, което показва необходимостта от защита от пряка слънчева светлина.

Петна от Нар

Много хора не хапват нар, само по една причина – не знаят как да ги почистят. Смешно, но вярно. Но този продукт е не само вкусен, но и здравословен. Искате бързо да почистите нар и да не пръскате, тогава трябва да го нарежете на четири филийки. Това трябва да стане в съцветия. При рязане ножът трябва да бъде потопен не повече от 0,5 см. Зърната не трябва да се повреждат.

Предварително трябва да подготвите голям съд, който се пълни със студена вода. В него резените нар се разделят на по-малки части, отстраняват се бели мембрани. Необходимо е да се изчака отлагането на зърна. След това извадете корите от тигана и хващайте мембраните с цедка. Това е всичко!

Почистване на компютърна клавиатура

За целта е необходимо да се въоръжите с мека кърпа, салфетка за компютър, памучни тампони, течност за четене на компютър. Първата стъпка е да обърнете клавиатурата и да я разклатите. Това премахва големите замърсявания под клавишите.

След химическо чистене се извършва и мокро почистване на клавиатурата. Взимаме мека кърпа, накисваме я в течност за почистване на компютъра и избърсваме клавиатурата. При липса на течност той може да бъде заменен с обикновена вода. Не пръскайте почистващото средство, върху офис техника. Използвайте памучни тампони, за да премахнете праха, между клавишите. Ако има устойчиви петна, тогава алкохолът, в който кърпата е навлажнена, ще помогне да ги премахнете. Това е всичко! Клавиатурата е като нова.

В случай на разливане на чай, кафе по клавиатурата, първо запазете данните (по-добре е да използвате мишката или съответната комбинация от клавиши), след което обърнете клавиатурата. Изключете компютъра и изчакайте да изтече течността. Използвайте влажна кърпа, за да избършете клавиатурата.