Недостатъците на голяма кухня

Може би си мислите, че е по-добре голяма просторна кухня, в която най-накрая ще има място за всичко, от което се нуждаем толкова много в кухнята. Да, и ще има много работно пространство и няма да е необходимо да се удряте ъглите за да преминавате от едно място на друго. Но колкото и големи да са кухните, не винаги са толкова добри? Нека да го разберем.

Всеки знае за предимствата на просторните кухни. Представяме ви няколко значителни недостатъци на голямата кухня, която ще накара всяка домакиня да се замисли за рационалността на такъв лукс.

Повече място – повече почистване

Когато искате голяма кухня, дори не мислите за това, че ще трябва да почиствате и много. Нареждането на кухнята вече е трудоемко и ако имате наистина голяма кухня, може да прекарате целия ден в почистване. В малката кухня, най-често всичко е на мястото си, поради малкия размер, домакинята не може да си позволи да постави нещата някъде там, където не трябва да бъдат. Петната и мръсотията, като правило, също незабавно се заличават, защото заемат ценна работна повърхност. Ето защо, за да извършите почистване в малка кухня, не е нужно много време. Между другото, ще похарчите повече почистващи продукти за почистване на голяма кухня, което означава повече пари.

Много място – малко удобство

Малко вероятно е някога да сте се чувствали комфортно в голяма просторна стая. Но обзаведената с вкус малка стая определено ще внесе усещане за комфорт и уют. Нищо чудно, защото атмосферата се пръска в голямо пространство, а кухнята може да изглежда строга, студена и чужда.

Помислете за парите

И въпросът е не само в това, че си струва много да се купи и обзаведе голямата кухня. Дори след придобиването му, инвестициите няма да приключат. Ако нещо се счупи или остарее, ще трябва да похарчите много повече пари, отколкото за малка кухня. Интуитивно ще искате да обзаведете цялото свободно пространство в кухнята с мебели или уреди. И дори лекото обновяване на интериора ще е трудно. Какво толкова можем да кажем за цялостния ремонт на кухнята.

Много боклук

В голямата кухня има толкова много място, че съвестта просто не позволява да оставите плотовете празни. Ще трябва да купите всичко, което харесвате, така че това нещо да заеме своето подходящо място в кухнята. Помислете за всичките много декоративни елементи, сувенири, солници и всички останали боклуци, които никога няма да ви трябват. Това не само задръства стаята, но и удря в портфейла. Междувременно може да разгледате и услугите за изхвърляне на покъщнина от всеки етаж.

И ако имате малка кухня, винаги ще купувате само това, от което наистина имате нужда.

Както можете да видите, недостатъците на голяма кухня ще ви карат да се замислите. Какво да изберете? Вероятно златната среда винаги ще е решението на въпроса. Опитайте се да изберете кухня, в която няма прекалено много място, за да я затрупвате или да се уморите да почиствате, но също така да е място, където има достатъчно място за най-необходимото.