Как да поливаме растенията през зимата

С настъпването на студения сезон, апартаментите започват да се отопляват. Това прави въздуха сух, което се отразява на стайните растения. Грижата за любимите саксии в студения сезон е особено важна. Това не отнема много време, но ще донесе големи ползи за растенията.

Ще ви кажем колко, кога и как да поливате саксиите , за да поддържат здрав вид дори, през отоплителния сезон.

Влажност

В студения сезон цветята не растат толкова интензивно, така че абсорбират по-малко вода. Следователно е трябва да се поливат по-рядко. Ако се съмнявате, дали растението се нуждае от вода или не, проверете почвата, като потопите пръст на около 3 см. Ако усетите, че земята е мокра, няма нужда да поливате растението.

Прах

За да предпазите растенията от сухота, избършете листата с влажна кърпа веднъж седмично. Може също да окачите мокри кърпи на батерията, да поставите саксията за цветя в банята за няколко дни, така че да е наситена с влага. Има и други методи. Например, напръскайте растенията, поставете контейнер с вода до растенията. Водата ще се изпари и навлажни растенията. Днес в магазините, може да закупите специални овлажнители.

Поливането на растения, през зимата е най-добре да се прави сутрин. По това време на годината следобед няма ярка слънчева светлина, така водата спокойно ще проникне в земята.

Температура на водата

Стайните растения са повече или по-малко чувствителни към различни температури. За да не се наранят, водата трябва първо да се остави да престои 1-2 дни, за да се отстранят примесите от калциев карбонат и хлор, и след това да се нагрява до около 17 ° C.

Грижата за растенията, през зимата не е толкова трудна, колкото изглежда. Спазвайки прости правила, може да поддържате любимите си саксии здрави и красиви, дори в студения сезон.

Тук може да разгледате Цена за почистване на двор със Зелен Божил.