Как да подредите гардероба

Как да подредите гардероба и да спестите пари

Много майстори на фън шуй са сигурни в създаването на организирани пространства. Такова помага за отварянето на потоци от енергия и позволява да добавяме нови неща. Всичко ново и организирано създава нов живот в дома.

Лично ние вярваме, че да се отървем от гардероба си, от всичко, което е ненужно е още една от стъпките за рационално потребление.

Затова изберете ден, в който имате достатъчно свободно време (около 2-3 часа), и направете „почистване” на гардероба си. Следвайки нашите прости съвети, а когато ви трябва екип за помощ, не забравяйте да ни наемете на http://www.izvozva.bg.

Както казва Уилям Ланс, специалист по Фън Шуй, ако чекмеджетата, шкафовете и рафтовете са натъпкани и има объркване, как може да очаквате нещо ново от вселената? Просто няма място за това!

Ето, защо си заслужава да преглеждате гардероба си и да достигате до най-отдалечените ъгли на скрина. В допълнение, по време на такова почистване със сигурност ще намерите неща, които отдавна са забравени, но които ще бъдат много полезни и ще ви позволят да спестите от закупуването на нови.

Всичко трябва да бъде преразгледано: бельо, дрехи, бижута, обувки. По-добре е да започнете секцията по секция: първо прегледайте всичко, което виси в килера, тогава скрина, а след това и шкафа с обувките. Сортирайте по-добре в три категории: да, не, може би.

Категория ДА: тук ще оставите нещата, които често носите, или тези, с които сте свързали някои приятни спомени. Бъдете честни със себе си, когато решавате какво да напусне завинаги дома ви.

Категория НЕ: първоначално винаги е трудно да се каже „не“, но има сигурен начин. Добре е, че до вас има приятел или близък човек, който ще отговори на въпроса дали тази блуза ви подхожда и как седят панталоните.

Ако все още не може да решите, запомнете, когато последно сте носили това нещо. Не се носи в продължение на година? Чувствайте се свободни да отказвате такива дрехи. Нещата, които не могат да бъдат поправени, ще попаднат в тази категория.

Категория Може би: ако имате дрехи, купени за специален повод, но не сте сигурни, че сте готови да се отървете от тях, то сортирате няколко пъти през следващите месеци.

Възможно е след това те да мигрират от категорията „възможно“ към категорията „да“ или „не“.

КЪДЕ ДА ПОСТАВИМ НЕНУЖНИТЕ НЕЩА

Организирайте разпродажба в гаража;

Изнесете кутиите с ненужни неща и с тях направете дарение

Обадете се за изкупуване и безплатно изхвърляне на стари неща.