чанти

Как да изберем лачена чанта

Чантите от лак, днес присъстват в модните тенденции и не губят актуалност. Почти всички дизайнери ги добавят към своите линии, променяйки само цвят, размер и форма. Чантите с лакови покрития са модни още от 2015 г. и се пренасят смело и до наши дни. Те привличат с оригинален и интересен дизайн, просторни, практични и в същото време спретнати и стилни са. Друг плюс – не са трудни за почистване. Можете да изберете модела, както в ежедневието всяка друга чанта.

Какво да вземете предвид при избора на лачени чанти?

С какво да се комбинира чантата от лак?

Характеристики и тайни на чанти с лак

Разбира се, най-важният критерий е качеството. В идеалния случай кожата трябва да е истинска. Тогава аксесоарът ще издържи много дълго време и няма да загуби първоначалния си вид. Важно е, също така да се уверите, че цветът на чантата е еднакъв от всички страни, няма петна и ожулвания. Проверете дали шевовете, както вътрешни, така и външни, са с добро качество.

Ако имате нужда от аксесоар за специални поводи, тогава не се колебайте да изберете светъл и закачлив нюанс. За ежедневието са по-подходящи спокойните, „не-крещящи“ тонове.

Отдайте предпочитание на черен, бежов цвят – тогава няма да ви се налага да напрягате мозъка си как да комбинирате лъскавата кожена чанта с елементи от гардероба.

Двуцветните чанти от лак са на мода днес. Те създават контраст на изображението и привличат заинтересованите погледи. С този аксесоар винаги ще бъдете в центъра на вниманието. Бялото, изглежда елегантно, но изисква специални грижи и не е подходящо за частно облекло.

Моделът трябва да бъде избран в зависимост от това, от което се нуждае чантата. Малките романтични чанти са подходящи за ходене на среща или в кафене с приятелка. Тип портфейлите и обикновените модели са практични и просторни. С тях може да отидете в офиса и не се изискват много грижи в поддръжката им.

С какво да се комбинира?

На първо място, лачената чанта, трябва да изглежда хармонично сдвоена с обувки. Лакираните модели могат да се комбинират с кожени или велурени обувки. Изобщо не е нужно да бъдат твърде лъскави, в противен случай изображението ще е претоварено с бляскави нотки. Чантите са достатъчни, за да подчертаят стила.

Предметите от гардероба и други аксесоари трябва да бъдат прости, а не лъскави. По-добре е да се даде предпочитание на непрозрачните неща. Може да носите чанта от лак със строг костюм, пола с блуза или тесни панталони.

Характеристики и тайни

Лачените чанти, могат да трансформират изображението до неузнаваемост. Но за да изберете чанта от лак, трябва да знаете някои от тънкостите на производството. На естествена или изкуствена кожа се нанася специален лак, който придава блясък. Повърхността може да бъде матирана, прозрачна, оцветена или украсена с пайети и страз. Всичко, зависи от вида на лака.

Чанти, направени по този начин, не понасят ниски температури, така че е по-добре да ги ползвате в топлия сезон.

Много жени се питат как да различат истинска чанта от лак с тази от кожа. Необходимо е да се направи оценка на ръба на кожата. Повърхността трябва да е мека, деликатна и кадифена. Това отличава истинската кожа от изкуствената.

Може да определите качеството от предната страна. Ако е гладка, без вдлъбнатини, уплътнения или повреди, значи става дума за висококачествен продукт. Проверете, дали лакът е нанесен на тънък пласт и дали не образува мехурчета.

Ако всички тези критерии се вземат предвид, при избора на чанта, тогава аксесоарът ще продължи да ви служи вярно, повече от един сезон.

С разнообразието от модели на ЗОЕ, няма да попаднете на безполезна покупката.