Какво да не допускате в подредба на интериора

Много домакини искат да имат кухня, декорирана в ярки цветове. Тази опция за дизайн обаче е напълно непрактична и не е подходяща за малки помещения.

Тук https://www.chistachi.bg може да разгледате за различните предлагани услуги и екипи.

Грешки в кухнята на интериора

Смята се, че използването на светли цветове в интериора позволява да разширите пространството. Въпреки това ще бъде грешка да се направи дизайнът на кухнята изцяло бял, тъй като това ще има обратен ефект: стаята ще изглежда плоска, а всички недостатъци ще бъдат поразителни.

В допълнение към основния цвят, използвайте различни нюанси в дизайна, добавете някои контрастни детайли.

Лошо осветяване на работното място

Районът, където се намира кухнята, печката и мивката, трябва да бъде добре осветен. Грешка като липса на светлина може да се отрази не само, върху качеството на ястията, но и на здравето на тези, които ги готвят: влияе неблагоприятно на зрението, състоянието на гърба и др.

Ако не е възможно да осветите съществуващите мебели, добавете допълнителни източници на светлина. Това може да е лампа, която виси, настолна лампа или стенна. Във всеки случай зоната за готвене трябва да бъде много добре осветена.

Дълга работна повърхност

Грешки в интериора са възможни при голяма площ от кухнята. Например подреждането на всички мебели по една стена няма да е напълно успешно. Такова оформление ще доведе до факта, че в процеса на готвене трябва непрекъснато да вървите напред и назад.

Ако размерът на помещението позволява, дайте предпочитание на U-образния дизайн или на „острова“. В този случай получавате работна повърхност на същата площ, но всичко необходимо ще бъде под ръка. Важно е мивката, печката и хладилникът да са в непосредствена близост.

Микровълнова печка над печката

Това подреждане на оборудването е сериозна грешка, която не може да бъде оправдана по никакъв начин. Микровълновата много бързо става мазна.

Голям брой аксесоари

С малка площ на кухнята ненужните интериорни детайли, които не са от практическа употреба, стават недопустим лукс. Претоварването на малко пространство с декорации ще бъде грешка, а за съществуващите елементи на декора си струва да потърсите друго място в апартамента.

Опитайте се да създадете облика на вашата кухня с функционални детайли. Изберете подходящ килим в зоната за хранене, хармонични кърпи и покривки, аксесоари. Живите растения ще помогнат за декорирането на кухнята, докато висящите ще помогнат да спестите място.

Помислете за дизайнерски техники, които не изискват свободно пространство. Например, връхната точка на стаята може да е акцентна стена, оригинален текстил, необичаен дизайн на кухненски комплект, ярко оцветени домакински уреди и много други.

Задръстванията в стаята

Желанието да се използва максимално кухненското пространство. Това е съвсем разбираемо. Внимавайте обаче за грешки в интериора, свързани със задръстванията в помещението. Ако площта не ви позволява да инсталирате, дори малка кухненската маса, помислете за преместване на трапезарията в хола.

БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ ОТ ЧИСТАЧИ БЪЛГАРИЯ.

Ако в кухнята няма достатъчно място, опитайте да я разтоварите, като премахнете част от оборудването на друго място. Например, намерете място за пералнята в банята, опитайте се да поставите хладилник в коридора; съдове, които използвате рядко приберете по шкафчета.