Какви цветя и растения се засаждат и отглеждат у дома

Преди да решите да си поръчате и да засадите цветя у дома, трябва да решите къде ще бъде и какви функции да изпълнява. Какви растения да се засадят в дома, как да се избират, каква да е структурата им и начина на израстване – може да са изправени цветя, с вертикален модел на растеж, падащи и пр.

Сред различните видове има, както ниско, така и високи стайни растения. Вертикални растения със средни размери, които създават усещане за височина и хоризонтален ефект. Съществуват и сортове с високи и изправени стебла, които се нуждаят от пространство нагоре.

Научете за някои форми, които да са полезни за организиране на дворове, терени и парцели:

EVROSONDA.COM

EVRO5.COM

DEPO.BG

Определете кои цветя ще растат у дома ви. Обърнете внимание и на това, с каква дебелина вертикален ствол или основен лист искате да имате във вашата домашна градина. Такъв модел на растеж в много кактуси и скулести растения.

Дървета са подходящи за засаждане в дворове, но ако държите да ги отглеждате декоративно в апартамент, то изберете да поставите саксиите им в големи стаи. Такива трябва да са отделни композиции и да служат като централен елемент. Дървета имат много повече разклонения, така, че трябва редовно да се грижите за оформяне на короните им. Някои от тях мога да се издигнат до тавана, затова поддържане на добре оформената им корона е от изключително значение.

Какви цветя и растения пазят къщата

Има определен стандарт, кои цветя могат да се съхраняват у дома, без риск за здравето. Има и вярвания и мнения на учени за това, че дадено растение трябва да се съхранява в дома за благосъстояние и доброто здраве на цялото семейство. Разграничават се шест основни форми, които се вписват в почти всички стайни растения. Има и междинни случаи, както и някои растения склонни на промяна един към друг. Размерът е друг важен фактор при закупуване на растения. Ниските растящи могат да бъдат загубени на фона на голи стени, а високото растение не е подходящ за по-тесен перваз. Не забравяйте, че можете да си купите млади растения, които да растат с размерите на дете в продължение на няколко години.