Еко стил в домовете

Ecostyle вече е толкова популярна, че не можем да я пренебрегнем. Това не е просто стил декор, а начин на живот. В началото на статията ще ви разкажем, как наистина да направите кухня в еко-стил. Ще разберете, как да намалите вредите, нанесени на природата. Ето откъде да започнете:

Възобновяем дървен материал

Ако искате да намалите своя екологичен отпечатък, възобновяемият материал от дърво е чудесна помощ. Не забравяйте да попитате фирмата, в която планирате да закупите мебели, дали използва, сертификат FSC . Той доказва, че компанията не само не изсича дървета, но и възстановява гората, засаждайки нови. Тук може да проверите и за БЕЗПЛАТНО извозване на стари мебели.

Рециклируеми материали

Използването на материали, които могат да са рециклирани, безспорно спомага за опазването на природата. Например стъклото и неръждаемата стомана са много рециклируеми, така те са идеални за вашата еко кухня.

Консумирана мощност

Намаляването консумацията на енергия е от полза не само за околната среда, но и за вашия бюджет. Разбира се, трябва да изключите осветлението в кухнята, ако не го използвате, но има по-фини трикове, за да спестите. Например, изключване на електрически уреди от мрежата, когато нямате нужда от тях. Факт е, че на много устройства има горящи светлини или електронни часовници, които консумират електричество. Също така, ако е възможно, да използвате общото осветление, като използвате само прожектори. Закупуването на енергоспестяващи крушки и технологиите за опазване на околната среда ще е също чудесно решение.

Придържайки се към тези лесни трикове сами ще се убедите, че пестите от семейния бюджет, при това сте еко съобразни!